Ľahké vianočné pečivo podľa NATURHOUSE
Začal advent, jedno z najkrajších období v roku, keď sa tešíme na Vianoce. K prípravám na Vianoce patrí už tradične aj pečenie vianočného pečiva. Vychutnajte si Vianoce s nami a nechajte sa inšpirovať radami a receptami na ľahké a pritom chutné vianočné pečivo, ktoré si môžete dopriať bez obáv, že sa podpíše na vašej postave. Aj keď ako u všetkého aj tu platí, všetko s mierou.
Linecké koláčiky bez lepku na ľahší spôsob
Ingrediencie na 30 kusov: 200 g pohánkovej múky, 150 g kokosového tuku, 1 vanilkový struk, 60 g trstinového cukru, 2 žĺtky, marmeláda DIETESSE.3 na zlepenie
Postup: Všetky ingrediencie okrem marmelády DIETESSE.3 zmiešajte, cesto dajte na 30 minút odpočinúť do chladničky. Vyvaľkajte a vykrajujte. Pečte cca na 160 ° C, dokiaľ koláčiky nebudú upečené do zlatova. Po upečení zlepujte marmeládou DIETESSE.3.
Čokoládové truffle
Ingrediencie: 1 zrelé avokádo, 200 g horkej čokolády nalámanej na kúsky, 1 čokoládová tyčinka SLIMBEL SYSTEM, 2 vrecúška kakaa APINAT
Postup: Avokádo rozkrojte a vydlabte dužinu. Dužinu v miske roztlačte dohladka. Tyčinku SLIMBEL SYSTEM nastrúhajte najemno. Polovicu čokolády nalámte alebo nastrúhajte na drobné kúsky a zvyšnú čokoládu rozpustíme. Všetky pripravené suroviny zmiešajte a pomaly primiešajte aj rozpustenú čokoládu. Vzniknutú hmotu dajte na 1 hodinu do chladničky. Stuhnutú hmotu naberajte lyžicou a tvarujte guľôčky, ktoré obalíte v kakau APINAT.
Celozrnné guľôčky
Ingrediencie: 100 g sušienok FIBROKI 5C, 50 g arašidového masla, 50 g pomletých orieškov/kokosu, sladidlo PECVA podľa chuti
Postup: Sušienky FIBROKI nameľte najemno, zmiešajte s arašidovým maslom a namletými orieškami alebo kokosom. Vzniknutú zmes oslaďte podľa chuti sladidlom PECVA. Tvarujte drobné guľôčky, ktoré potom obalíte v kokose.
Video zobrazíte tu.
Marcipánové vanilkové rožteky
Ingrediencie: 2 šálky mandľovej múky (alebo jemne mletých mandlí), 1 polievková lyžica drvených konopných semienok, 1 čajová lyžička vanilkového extraktu, 3 až 5 lyžíc javorového sirupu (javorový sirup tu pôsobí ako spojivo, pridávajte postupne tak, aby bola zmes dostatočne vlhká), štipka soli , sladidlo PECVA podľa chuti
Postup: Vo veľkej mise zmiešajte mandľovou múku, vanilku, javorový sirup, konopné semienka a soľ. Miesto javorového sirupu môžete pridať stéviu. Ak je potreba viac vlhkosti, pridajte vodu, v prípade, že je zmes málo sladká, stačí pokvapkať niekoľkými kvapkami sladidla PECVA. Cesto by malo byť dostatočne vlhké, aby držalo pohromade. Rukami tvarujte rožteky. Hotové rožteky nechajte stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Rožteky vydržia v chladničke až tri týždne, v mrazničke vydržia čerstvé až dva mesiace.
Video zobrazíte tu.
Kokosové rafaelky s konopným a chia semienkom
Ingrediencie: ¾ šálky kokosovej múky alebo jemne mletého kokosu, 2 až 3 lyžičky javorového sirupu alebo medu, 1 lyžica kokosového cukru, 2 lyžice vody, 3 lyžice rozpusteného kokosového oleja, 2 lyžičky drveného konopného semienka, 1 lyžička chia semienok, 10 až 12 menších lúpaných mandličiek
Postup: Vo väčšej mise zmiešajte všetky ingrediencie okrem mandlí, až vznikne kompaktné cestíčko. Pokiaľ by bolo príliš suché, pridajte ešte trochu vody. Tvorte guľôčky, do ktorých vložte lúpané mandle. Guľôčky schladíme v chladničke, aby kokosový olej dobre stuhol a guľôčky spevnil.
Video zobrazíte tu.
Jahodovo ovsené gombíky
Ingrediencie: 3 šálky mletých alebo rozmixovaných ovsených vločiek, 1 polievková lyžica prášku na pečenie, 1 čajová lyžička mletej škorice, ½ lyžičky mletého muškátového orieška, ½ čajovej lyžičky mletého klinčeka, ¾ šálky vody, 3 lyžice mletého ľanového semienka, 1 menšie jablko, jahodový džem
DIETESSE .3, 8 pokrájaných datlí, ¾ šálky orechov
Postup: Vo väčšej mise zmiešajte pol šálky ovsených vločiek, prášok na pečenie a korenie. Odložte bokom. V inej mise zmiešajte mleté ľanové semienko, vodu, strúhané jablko, celé balenie jahodového džemu DIETESEE.3 a zvyšné ovsené vločky. Zmiešajte a utvorte cesto, ktoré vlejete do misy so suchými ingredienciami. Dobre premiešajte. Pridajte datle a orechy posekané na kúsky alebo rozmixované. Zmes by mala byť mierne vlhká. Pripravte si dva plechy pokryté papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou naberajte zmes a na papieri tvorte menšie gombíky. Rúru si medzitým rozohrejte na 180 ° C. Pečte asi 15 až 20 minút alebo dovtedy, kým vlhká zmes dostatočne vyschne a spevní a mierne zozlatovie. Gombíky si tiež môžete zdobiť sušenými brusnicami, goji alebo mandľami.
Video zobrazíte tu.