Leto plné chutí s NATURHOUSE
Grilovaná špargľa
Suroviny: zelená alebo biela špargľa (bielu nezabudnite ošúpať), kvalitná šunka (95 % mäsa), kapary, kvalitný syr na strúhanie
Postup: Špargľu dajte povariť na 2-3 minúty do vriacej vody, potom vyberte a nechajte chvíľu vychladnúť. Špargľu následne zabaľte do plátkov šunky - hrubšie stonky špargle baľte jednotlivo, tenké stonky môžete baliť po 2 až 3 kusoch. Obalenú špargľu poukladajte do zapekacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja a dajte zapiecť do rúry na 10 minút na 180 ° C. Chvíľu pred dopečením posypte kaparami a strúhaným syrom a nechajte ešte 3 až 5 minút dopiecť, aby sa syr roztiekol.
Video návod, ako na to, nájdete tu.
Plnené šampiňóny
Suroviny: menšie šampiňóny, kvalitná šunka (95 % mäsa), paradajky, cibuľa, kvalitný syr na strúhanie, vajíčko, balzamiková redukcia
Postup: Šampiňóny očistite a odstráňte nožičky, aby vznikol priestor pre naplnenie. Na troche olivového oleja si pripravte náplň. Na cibuľke orestujte nožičky šampiňónov, pokrájané paradajky, nakrájanú šunku, ochuťte balzamikovou redukciou a spojte vajíčkom, zmes nechajte jemne nedorobenú, pretože sa ešte bude zapekať. Pripravenou zmesou naplňte šampiňóny a dajte grilovať do rúry alebo na gril na 10 minút, potom posypte syrom a ešte pár minút grilujte, než sa syr rozpustí.
Náš tip: Rovnakou náplňou môžete naplniť aj paradajky a pripraviť tak 2 jedlá.
Príprava je jednoduchá, ako sa môžete presvedčiť v našom videu.
Plnené kalamáre
Suroviny: čerstvé kalamáre, šunka prosciutto, syr podľa chuti (pecorino, plesňový, plátkový), cesnak, olivový olej, himalájska soľ, zmes talianskych byliniek
Postup: Kalamáre najskôr zbavte vnútorností zatiahnutím za hlavičku s chápadlami, vyberte aj kosť a zvyšok vnútorností palcom vytlačte. U väčších kalamárov môžete od hlavičky odrezať vnútornosti a hlavičku použiť pri grilovaní k uzavretiu kalamára. Pripravené kalamáre umyte a naplňte syrom a šunkou, pre chuť pridajte do náplne aj plesňový syr a na záver naplňte kalamáre cesnakom. Kalamáre naplňte do 2/3, pretože pri grilovaní sa zmenšia a náplň by vytiekla. Naplnené kalamáre ochuťte himalájskou soľou, talianskymi bylinkami, zvyšným cesnakom a polejte olivovým olejom, nechajte chvíľu odpočinúť. Kalamáre grilujte na 150-200 ° C, polejte ich zvyškom oleja a počas grilovania otáčajte, aby boli kalamáre opečené do ružova. Podávajte s grilovanou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Ako si pripraviť túto pochúťku vám ukáže vo videu pán Jan Gonda, držiteľ masterfranchisové licencie NATURHOUSE pre Českú Republiku a Slovensko.
Plnený melón
Suroviny: žltý melón, čučoriedky, maliny, biely jogurt do 3 % tuku, sušienky FIBROKI alebo cereálie FIBROKI
Postup: Melón rozpoľte, vyberte kôstky a zvyšok dužiny vydlabte a pokrájajte. Polovičky melóna naplňte vydlabanou dužinou, malinami a čučoriedkami, zalejte bielym jogurtom, ktorý môžete prisladiť lyžičkou medu a ozdobte nadrobenými sušienkami FIBROKI alebo cereáliami FIBROKI.
V našom video receptu uvidíte, že príprava je jednoduchá.